Wegen onder E-teken certificering

Wegen onder E-teken certificering

Wegen met een gemiddeld gewicht in praktijk

De Haan Petfood controleert haar product door middel van een periodieke steekproef. Ieder kwartier worden zes verschillende blikken diervoeding van de productielijn weggenomen. De weegschaal geeft exact aan welke handeling verricht dient te worden. Na zes wegingen wordt een gemiddeld gewicht berekend. Voldoet deze niet aan de E-teken wetgeving, dan wordt direct boven bij de afvulmachine een wijziging doorgevoerd om binnen de toegestane range af te vullen. De Haan Petfood ziet de weegschaal dan ook als ultieme controlemiddel, fouten komen dan ook nauwelijks voor in het bedrijf.

trend_1.jpgtrend_2.jpg

 

Leo Hoogervorst, De Haan Petood

“ LRE Weegtechniek kenmerkt zich door haar uitstekende service. Een vertegenwoordiger stond dan ook binnen zeer korte periode bij ons om het product te demonstreren ”

Eenvoudig, flexibel en resultaatgericht

De Haan Petfood zet de weegschalen van LRE in op twee strategische plekken binnen het bedrijf. De eerste weegschaal wordt gebruikt om een geleimengsel af te wegen tot het gewenste gewicht. Naast het gewicht kan middels een kleurendisplay worden getoond of het gewicht binnen een vooraf ingestelde range valt. De tweede weegschaal wordt ingezet als controleweegschaal op basis van een periodieke steekproef. “ Naast de interessante prijs waarvoor LRE de weegschalen kon aanbieden heb ik bewust voor het bedrijf gekozen wegens haar flexibiliteit. Ik heb de aanvraag en onze wensen bij de verkoop van LRE neergelegd. Op zeer korte termijn was er een vertegenwoordiger aanwezig om de weegschaal te demonstreren, dit voelde erg fijn. “ De weegschalen staan nu een aantal weken en werken uitstekend, zonder enig probleem. Het is eenvoudig om een steekproef uit te voeren. Het product heeft altijd al twee a drie gram aan overgewicht. Echter, kan ik door de interne controle direct de werknemers boven aansturen wanneer het gemiddelde gewicht te hoog is. Bij LRE Weegtechniek staat een tevreden klant centraal. Het team van LRE kijkt er dan ook naar uit de prettige samenwerking met De Haan Petfood de komende jaren voort te zetten.

header_de_haan_petfood2.jpg

Meer informatie over deze weegoplossing?
Roel adviseert u graag!

Bel of mail gerust voor meer informatie.
Wij helpen u graag de weegoplossing te implementeren in uw weegproces.

Telefoon: 0252-532436

Download & print PDF

De Haan Petfood is een familiebedrijf, gevestigd in Nieuwkoop. Het bedrijf produceert blikjes diervoeding van 410 gr, 810 gr. en 1.250 gram op basis van vleesbrokken in jus. De vleesbrokjes voor katten en honden worden gemaakt in verschillende smaken zoals: vis, kip, lever, hart, lamsvlees en rundvlees, welke naar ruim 40 landen wereldwijd worden geëxporteerd.

producten_de_haan_petfood.jpg

Bekijk ook deze case studies: