Verbeterd inzicht in arbeid en product

Verbeterd inzicht in arbeid en product

Jarenlange samenwerking

Door de jaren heen heeft LRE zich bewezen als een belangrijke partner. ‘‘Het bedrijf beschikt over veel kennis en straalt dit ook uit naar haar klanten.“ Voor de DTS-IV woog PEQ met standalone weegschalen van LRE. Door een toenemende vraag naar product en een stijging in personeel wilde PEQ haar huidige lijn vervangen. De nieuwe productielijn moest PEQ een verbeterde inzage geven in de productiviteit van haar medewerkers. Daarnaast wilde PEQ een efficiëntieslag kunnen slaan door kosten te besparen op het verpakken van producten. In nauwe samenwerking met de directie van PEQ is invulling gegeven aan één productielijn voor het wegen van tomaten. Een weegschaal die door onze klanten in de tuinbouw veel wordt gebruikt voor het wegen van tomaten is de DTS serie. De DTS is bedacht, ontwikkelt en wordt geproduceerd door LRE.

Marc Vriesen, Operationeel manager

“ In goede seizoenen kunnen we tot wel 15 procent besparen op onze kostprijs ”

footer_1.jpgEfficiënt, laagdrempelig en snel

Gebruiksvriendelijk is een begrip dat centraal stond bij de nieuwe productielijn. Nieuwe en bestaande medewerkers moesten snel wegwijs zijn met het nieuwe weegsysteem. Dat de DTS serie zéér gebruiksvriendelijk is, heeft zich bij PEQ al snel in praktijk bewezen. “Mede door de LED indicatie hebben wij gekozen voor de DTS. De medewerkers hoeven slechts de stukindicatie op de LED bar te volgen.
Dit maakt de weegschaal laagdrempelig. Het werken met en het aflezen van de
LED bar zorgt ervoor dat een medewerker snel kan handelen, hij/zij ziet direct of en hoeveel tomaten er bij of af moeten.“

Daarnaast weet PEQ met haar nieuwe productielijn een stuk nauwkeuriger en sneller te verpakken. “In goede seizoenen, wanneer er genoeg aanvoer van product is, kunnenwij tot wel 15 procent besparen op onze kostprijs.
Mede door een goed eerste tomatenseizoen na levering hebben wij de weegschalen binnen het seizoen terugverdiend.“

Naast gebruiksvriendelijke weegschalen hecht PEQ veel waarde aan betrouwbare service.
Zeker in het hoogseizoen is stilstand van een productielijn geen optie. “Door de jaren heen heeft LRE ons geen moment in de steek gelaten. Er wordt altijd adequaat gereageerd, waardoor onze productlijnen nooit stil komen te staan.“

Meer informatie over deze weegoplossing?
Roel adviseert u graag!

Bel of mail gerust voor meer informatie.
Wij helpen u graag de weegoplossing te implementeren in uw weegproces.

Telefoon: 0252-532436

Download & print PDF

PEQ is al jarenlang een bekende naam in de AGF-sector.
Met het doel om producten snel en perfect te verpakken, heeft de onderneming de laatste jaren een mooie groei doorgemaakt. Wat is de sleutel tot het succes? Een vaste groep medewerkers, aangevuld met seizoenarbeiders in de hoogseizoenen, die uitstekend op elkaar zijn afgestemd en ingespeeld.
De hoofdproducten die PEQ verpakt zijn paprika’s en tomaten. Daarnaast wordt dit aangevuld met diverse, seizoensgebonden AGF-producten uit verschillende landen.

Bekijk ook deze case studies: