Uitlevering dubbele checkweger Ton- v.d. Maarel

Uitlevering dubbele checkweger Ton- v.d. Maarel

De controle van puntpaprika’s op gewicht bij Ton- v.d. Maarel in Kwintsheul. Dit wordt uitgevoerd op een checkweger met dubbele transportband en enkele indicator, welke aangesloten zijn op twee aanvoerlijnen. Bij het passeren van de checkweger wordt iedere verpakking 100% gecontroleerd op gewicht. Valt het gewicht van de verpakking buiten de vooraf ingestelde bandbreedtes, dan wordt deze middels een flipsysteem uitgestoten.


Checkweger met een dubbele transportband

Met de dubbele checkweger controleert het bedrijf geheel automatisch puntpaprika's op inhoud, gewicht en kwaliteit.
In tegenstelling tot een checkweger met een enkele transportband is de checkweger bij Ton- v.d. Maarel uitgevoerd met een dubbele transportband. Door een dubbele transportband kan de checkweger tweemaal zoveel producten controleren en verwerken in tegenstelling tot een checkweger met een enkele transportband. Dit verhoogt de efficiëntie en snelheid direct. 


Bij het installatie van de checkweger, wordt vooraf een streefgewicht, mininumum- en maximumgewicht ingsteld.
Na het instellen van de bandbreedtes wordt ieder product, welke de checkweger passeert 100% gecontroleerd op gewicht. Op deze wijze bent u er altijd zeker van dat een verpakking juist op gewicht is en geen over- of ondergewicht bevat. Valt een product buiten de vastgestelde bandbreedtes? Dan stoot de checkweger op beide transportbanden het product uit middels een flipbar. 

Uitmuntende hygiënische eigenschappen van een checkweger

De checkweger onderscheid zich van andere checkwegers vanwege haar hygienische eigenschappen en robuuste buisconstructie. De checkweger is geheel uit roestvrijstaal opgebouwd en voorzien van constructie uit ronde buizen. Door het buizenframe en een minimum aan horizontale vlakken is de dynamische zeer eenvoudig schoon te maken. Naast een doordachte constructie tegen vuilophoping is de checkweger voorzien van weegbanden met antibacteriële eigenschappen. Door de hoge hygiëne eigenschappen van onze checkwegers zijn deze volledig conform HACCP en GMP richtlijnen.

checkweger_met_dubbele_transportband.jpg    buisconstructie_checkweger.jpg

Laat LRE u helpen met het vinden van de juiste checkweger

Wilt u meer informatie of advies over een checkweger? Onze productspecialisten staan klaar om u van dienst te zijn. Stel uw vraag via ons contactformulier en bel een van onze medewerkers door het nummer te bellen dat onderaan deze pagina staat. 

Roel beantwoordt al je vragen over dit product!

Bel of mail voor meer informatie over dit product en de service die LRE kan bieden.

Telefoon: 0252-532436