Introductie van slim wegen in Zweden

Introductie van slim wegen in Zweden

Begin 2019 heeft Saxtorp Svamp uit Zweden, LRE ingeschakeld om het afweegproces van haar paddenstoelen te versimpelen en tevens te optimaliseren.

Saxtorp Svamp is een van eerste bedrijven in Zweden, welke is gecertificeerd voor het kweken, plukken en transporteren van diverse soorten paddenstoelen. Het bedrijf levert per week ongeveer 2500 kg aan vers geplukte paddenstoelen. Dit levert jaarlijks ongeveer 130 ton aan handgeplukt product op. Saxtorp Svamp verdeelt de paddenstoelen grotendeels zelf naar winkels, om de versheid altijd te kunnen garanderen. Het gehele proces van kweek tot transport neemt ongeveer 3 weken in beslag. Na 3 weken worden de kamers leeggemaakt, gewassen en vervolgens opnieuw gevuld.

In nauwe samenwerking is gekeken naar een ergonomische opstelling, waarbij het bulk product van de paddenstoelen om iedere verpakking te vullen, zowel links als rechts van een medewerker kan worden geplaatst. 

Een speciaal door LRE ontwikkelde tafel sloot hierbij perfect aan, passend in het huidige afweegproces van Saxtorp Svamp. Het opzetstuk, welke bevestigd kan worden aan de zijkant van de weegtafel, is doorontwikkeld tot een universeel opzetstuk. Op deze wijze kan deze aan beide kanten van de weegtafel worden bevestigd voor zowel de links als rechtshandig werkende medewerker.

Ergonomisch, eenvoud en innovatief

Naast het optimaliseren van het afweegproces, worden door de inzet van slimme modules het percentage give-away gereduceerd en de prestatie van iedere werknemer gemaximaliseerd. De weegtafels zijn allen voorzien van een unieke DTS-V indicator. De slimme indicator heeft een unieke LED bar met een exacte 1 LED is 1 product indicatie. De gebruiker wordt zo exact geïnformeerd hoeveel stuks paddenstoelen moeten worden toegevoegd of weggenomen om tot het juiste target gewicht te komen. Hierdoor bent u er altijd zeker van dat er nauwkeurig wordt afgewogen en nooit teveel of te weinig product in een verpakking zit. In het verleden, zijn bij diverse klanten van LRE door de inzet van slim wegen het percentage, oplopend tot 5% per verpakking, teruggedrongen tot nihil. Daarnaast hoeft een medewerker slechts de indicatie op de LED bar op de volgen. Een inwerkperiode is dan ook niet meer van toepassing. In praktijk is gebleken dat bij diverse klanten een inwerkperiode, zonder slim wegen van 1 tot 2 weken gebruikelijk is. Door de LED indicatie kan een nieuwe medewerker direct aan de slag door de stukindicatie op de LED bar op te volgen.

Slim wegen en registeren met de DTS-V Weegtafel    img_0158_compressor.jpg

Optimalisatie van prestaties

Het omgaan met weegdata van gebruiker en product wordt steeds belangrijker. LRE speelt hier op in met slim wegen en registeren. Zo is iedere DTS-V voorzien van een smiley functionaliteit. De gekleurde smiley in het rood of groen toont de gebruiker of deze het aantal stuks per minuut, passend bij het niveau aan ervaring (beginner, gemiddeld of ervaren medewerker) wordt behaald of niet. In de slimme software is vervolgens terug te zien in diverse live rapportages hoe medewerkers presteren op basis van: normering, aantal KG’s verpakt en het percentage te veel of te weinig aan gewicht. Zo kunt u direct ingrijpen, wanneer er niet naar behoren wordt gewerkt. Door een perfecte combinatie tussen slim wegen en een directe aansturing van product en personeel zorgen de systemen van LRE voor verbeterde efficiëntie, oplopend tot een productiestijging van 25% met hetzelfde aantal personeel.

Slimme DTS-V weegoplossing voor het afwegen van paddenstoelen

Het maximale uit product en arbeid

Het slimme wegen en registeren is nu een aantal weken bij Saxtorp Svamp in gebruik. De 4 modulaire en ergonomische weegtafels worden ingezet om het product nauwkeurig en snel te verpakken. De mobiele & bulk weegoplossing wordt hoofdzakelijk ingezet als extra weegoplossing bij drukte. De nazorg van het project is erg belangrijk voor ons, vertelt Roel Borgman eigenaar van LRE. ” We zullen Saxtorp Svamp dan ook de komende periode blijven ondersteunen en adviseren om het maximale uit onze slimme systemen te kunnen behalen”.

Het nieuwe platform voor slimme weeg- en softwareoplossingen

In 2018 lanceerde LRE haar nieuwe website, gericht op slimme weeg- en softwareoplossingen. Op de website vindt u uitgebreide informatie over onze slimme producten. Verder zijn een aantal case studies geplaatst en vindt u de meest recente projecten en toekomstige beurzen en evenementen.
Waaronder de Fruit Attraction in Madrid. Tijdens de beursdagen van 22 tot 24 oktober staat LRE in hal 10, stand nummer 10A04D. 

Meer informatie of advies over de slimme systemen?

Website LRE Solutions Bezoeken >>

Roel beantwoordt al je vragen over dit product!

Bel of mail voor meer informatie over dit product en de service die LRE kan bieden.

Telefoon: 0252-532436