IJken en kalibreren van weegschalen

Nauwkeurig wegen is een belangrijk onderdeel van uw productieproces. Naast het leveren van kwalitatief, hoogwaardige weegschalen onderscheidt LRE zich met haar service en ondersteuning op het gebied van: inspectie, kalibratie en reparatie. Een tevreden klant staat bij LRE hoog in het vaandel. De Technische Dienst van LRE heeft een landelijke dekking en helpt u dan ook graag op locatie! Heeft uw weegschaal een storing? Wacht dan niet langer en maak snel een serviceafspraak voor reparatie, kalibratie of ijking.

Serviceafspraak maken


IJken en kalibreren. Het verschil?

De termen ijken en kalibreren worden vaak door elkaar gebruikt. Toch hebben ze beiden een geheel eigen betekenis en is een geijkte weegschaal niet nauwkeuriger, zoals vaak wordt gedacht. Bij kalibratie wordt bepaald door uzelf of door de TD van LRE in hoeverre de weegschaal afwijkt van een de standaard capaciteit. Zo wordt bepaald of een weegschaal van 3 kilogram daadwerkelijk 3 kilogram afweegt en niet afwijkt. Dit is een controle voor uzelf, zodat u niet teveel of te weinig gewicht afweegt. Kalibratie kunt u ook jaarlijks door de Technische Dienst van LRE laten verzorgen. Hier kunt u een certificaat van ontvangen en bent u er zeker van dat u weegschalen altijd nauwkeurig afwegen.

Ijking daarentegen moet altijd uitgevoerd worden door een bevoegd monteur. Dit is het geval wanneer u een prijs koppelt aan het gewicht wat u op de desbetreffende weegschaal afweegt. Dit is vaak het geval in winkels of op markten. Geijkte weegschalen worden dan ook gecontroleerd door instanties als het Nederlands Meet Instituut. Er bestaat dan ook een kans dat een geijkte weegschaal wordt afgekeurd, wanneer deze niet juist is geijkt. De weegschaal mag dan ook pas in gebruik worden genomen, nadat de weegschaal correct is geijkt door een bevoegd monteur. Heeft u vragen over kalibratie of ijking? Of twijfelt u of u weegschaal wel voldoet aan de vastgestelde richtlijnen? Neem dan gerust contact met LRE op voor adviserend gesprek.

Wanneer en waarom uw weegschalen keuren?

Zoals bovenstaand beschreven, worden geijkte weegschalen gecontroleerd door officiele instanties als het NMI. Geijkte weegschalen zijn dan ook weegschalen die voor handelsdoeleinden worden gebruikt, omdat er een prijs wordt gekoppelt aan het gewicht. Indien de weegschaal aan alle voorwaaden voldoet, wordt een certificaat afgegeven. Het is dan ook belangrijk dat u voor aanschaf bepaald of de weegschaal geijkt moet worden. Een ijking is dan ook altijd verplicht wanneer u de weegschaal gebruikt voor handelsdoeleinden. Wanneer u dit niet doen, wordt de weegschaal afgekeurd bij controle en mag deze pas gebruikt worden bij herstel door een bevoegd monteur. Een geijkte weegschaal wordt dan ook altijd verzegeld, welke niet mag worden weggepoetst of verwijderd.

Laat uw weegschalen certificeren door LRE

De Technische dienst van LRE weegtechniek zijn gecertificeerd door het Nederlands Meet Instituut, volgens artikel 7. Kies daarom altijd voor zekerheid en laat uw weegschalen repareren, kaliberen of certificeren door LRE Weegtechniek.

nmi_keurmerk_erkend_nl7143.jpg nmi_keurmerk_recognised_ce268.png

Het Online Klantenportaal van LRE Weegtechniek

Als klant van LRE Weegtechniek krijgt u toegang tot ons online klantenportaal.
In het portaal slaan wij voor u digitaal alle kalibratie- en ijkrapporten op. Zo bent u er zeker van dat u bij controle altijd de juiste papieren aan de desbetreffende instatie kan tonen en is de kans op kwijtraken van belangrijke documentatie verdwenen. Daarnaast krijgt u jaarlijks van LRE automatisch een melding wanneer het tijd is voor uw jaarlijks onderhoud. Handig toch? 

Ontdek het klantenportaal

 

Service weegt zwaar mee bij het onderhoud van uw weegschaal

Tevreden klanten, daar draait het om bij LRE Weegtechniek. Zo maakt u ook gebruik van onze aanvullende diensten, zoals: reparatie, kalibratie en certificatie. Vragen? Stel ze door te bellen naar (+31)(0)252-532436.

Interresante pagina's voor u:

Professionele weegschaal | Geijkte weegschaal | Weegschalen van LRE | Vloerweegschaal | Telweegschaal | Precisie Weegschaal | Winkelweegschalen | Service en onderhoud | Industrie Weegschalen |

Een service afspraak maken?
Roel helpt u graag verder!

Bel of mail voor een afspraak.

Telefoon: 0252-532436