Perfecte combinatie van wegen en uitstekende service

Perfecte combinatie van wegen en uitstekende service

Het weegproces

In nauwe samenwerking met de Technische Dienst is invulling gegeven aan twee verschillende productielijnen
binnen het bedrijf. Voor de eerste weegplek was een indicator met hoge waterdichtheidsklasse een vereiste.
De indicator wordt iedere dag met hogedruk gereinigd. De SW-D serie voldoet aan deze eisen.
Met een IP69K waterdichtheidsklasse is deze indicator uitstekend te reinigen en uitermate geschikt voor in de vleesindustrie. Naast de IP69K waterdichtheidsklasse zijn de toetsen vlak en geïntegreerd,
waardoor deze niet gaan scheuren en er geen vuil achter blijft hangen.

Voor de tweede productielijn was een geheel andere weegoplossing vereist. Tijdens het weegproces vallen kippenhartjes in een trechter. Wanneer het juiste gewicht is bereikt gaat de trechter open en vallen de hartjes in een krat. Een indicator die veel voor deze doeleinden wordt gebruikt is de AD-4407 afvulindicator. De indicator is IP65 water- en stofdicht en heeft zich daarmee al jaren bewezen voor deze weegtoepassing. Ook bij Clazing ervaren ze de kwaliteit van de AD-4407 direct. “ De afvulindicators zijn snel, stabiel en storingen hebben zich tot dusver nog niet voorgedaan.”

André Eegdeman, bedrijfsleider

“ LRE Weegtechniek biedt ons de perfecte combinatie van hoogwaardige weegschalen en uitstekende service ”

foto_footer_case_study_bewerkt.jpg

Punctueel, snel en afspraak is afspraak

Voor Exportslachterij Clazing is snelle en betrouwbare service van groot belang. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, werkt de onderneming geheel automatisch. Een storing aan een weegsysteem heeft dan ook grote gevolgen voor de productie. De vorige leverancier voldeed niet aan de strenge eisen die Clazing stelt aan service. Tijdens een storing werd vaak gereedschap vergeten, waardoor het onnodig veel tijd kostte een storing aan de weegsystemen te verhelpen. Mede hierdoor heeft Clazing besloten haar weegsystemen te vervangen en te kiezen voor indicatoren en service van LRE Weegtechniek. De weegsystemen zijn nu een aantal maanden in gebruik bij ClazIng. “ De service die LRE Weegtechniek biedt is uitstekend. LRE werkt punctueel, snel en afspraak is afspraak.”
De weegsystemen werken probleemloos en passen exact in de werkwijze.
Ook de komende jaren zal LRE zich blijven inzetten om Exportslachterij Clazing
te blijven voorzien van snelle en betrouwbare service.

Meer informatie over deze weegoplossing?
Roel adviseert u graag!

Bel of mail gerust voor meer informatie.
Wij helpen u graag de weegoplossing te implementeren in uw weegproces.

Telefoon: 0252-532436

Download & print PDF

Exportslachterij Clazing BV is een familiebedrijf, opgericht in 1967. De kippenslachterij slacht haar kippen halal. Aan het begin  verwerkte de onderneming zo’n 800 kippen per dag. Sindsdien heeft het bedrijf een enorme groei doorgemaakt. Vandaag de dag wordt de exportslachterij dan ook als toonaangevend leverancier in de halal-markt gezien. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen verwerkt de onderneming volledig automatisch 13.500 kippen per uur.

Bekijk ook deze case studies: