Royal Berry kiest opnieuw voor LRE Weegtechniek

Royal Berry kiest opnieuw voor LRE Weegtechniek

Royal Berry

Sinds enkele jaren is Jan van Genderen met veel passie trotse eigenaar van Royal Berry. 
Waar komt die passie toch zo vandaan? “Het kweken van aardbeien zit echt in de familie.
Mijn vader kweekte aardbeien als hobby.
Zo groeide ik al op tussen de aardbeien. Ik vond het vanaf jongs af aan al erg interessant, dat ik al vanaf de lagere school wist dat ik aardbeienkweker wilde worden.” Dat het kweken echt in het bloed zit bewijst zich in de praktijk. Royal Berry heeft de afgelopen jaren een mooie groei doorgemaakt.

Verpakken van een eigen product

De eenvoud van de DTS-V en de intuïtieve LED bar trok in 2015 aandacht toen Jan van Genderen besloot te investeren in een geheel nieuwe productielijn. Meer controle en beheer over arbeid en product stond centraal bij de aanschaf van de nieuwe weegschalen.
Tot de aanschaf van de DTS-V werd bij Royal Berry gewogen op normale weegschalen. Steekproefsgewijs werden verpakkingen gecontroleerd op kwaliteit en gewicht. 

Echter concludeerde de tuinder na enkele steekproeven dat door het personeel niet iedere verpakking even nauwkeurig werd afgevuld.

“De aardbeien die wij verpakken zijn een eigen product. Het is dus van groot belang om zoveel mogelijk uit onze producten te halen, zonder te veel overgewicht weg te geven. Daarnaast is het belangrijk om zoveel mogelijk verpakkingen te kunnen vullen met onze productie, zodat we het maximale aantal producten kunnen leveren aan onze eindklanten." Voor Jan van Genderen was het dan ook een pijnlijke conclusie dat er tot wel enkele grammen te veel werd afgevuld door sommige werknemers.

De combinatie tussen de DTS-V en software

Samen met Jan van Genderen is gezocht naar een passende oplossing om de kwaliteit van zijn productie weer terug te vinden. Door de stukindicatie op de LED bar van de DTS-V kan er zéér nauwkeurig worden afgewogen, waarbij geen aardbei teveel kan worden afgevuld. Om extra controle en beheer over iedere weging te garanderen, maakt de tuinder vanaf heden gebruik van een gekoppelde datamanager. “Door het gebruik van datamanager heb ik direct inzichtelijk wat op iedere weegschaal wordt afgewogen. Deze mogelijkheid had ik met mijn oude productielijn niet. Vooral het feit dat ik de weegsnelheid per werknemer inzichtelijk heb vind ik een mooie toevoeging. 
Zo weet ik direct of ik de juiste medewerkers aan de lijn heb staan en kan ik al in een vroeg stadium ingrijpen bij onnauwkeurige wegingen." De invulling die LRE Weegtechniek heeft gegeven aan de wensen en behoeften van Jan van Genderen, heeft de tuinder tot een zeer tevreden klant gemaakt. 
“Door het gebruik van de DTS-V en datamanager heb ik weer grip op mijn productie en kwaliteit."

Opening nieuwe locatie

De goede ervaringen met de DTS-V serie heeft Royal Berry overtuigd om in 2017 opnieuw te kiezen voor een
weeg-en softwareoplossing LRE Weegtechniek. 
Met de extra productielijn speelt Royal Berry in op de groei die het bedrijf heeft doorgemaakt.

productielijn_dts_v.jpg