Looye Kwekers kiest voor een overstap naar slim wegen en registreren

Looye Kwekers kiest voor een overstap naar slim wegen en registreren

De samenwerking tussen LRE en Looye ontstond begin 2018. Het bedrijf was op zoek naar een nieuwe partner voor vervanging van haar weegschalen. Via een gezamenlijke partner kwamen LRE en Looye met elkaar in contact. De inzet van slim wegen en registeren was niet onopgemerkt gebleven.
Het bedrijf was zich al bewust van de voordelen van de slimme weegschalen en software. Passend bij de algehele wensen en behoeften is in nauwe samenwerking gekeken om de weegschalen en software in het geheel bij Looye Kwekers te vervangen. 

Case study lezen


Een grootschalig project van 120 weegschalen

De weegschalen en software zijn gefaseerd geïmplementeerd. In totaal zijn er verspreid over 8 productielijnen en 1 sorteerlijn 120 slimme weegschalen geïnstalleerd, welke allen draadloos communiceren met de software. Middels de software kunnen producten naar de weegschalen worden verzonden. De software biedt een live-overzicht van iedere handeling die wordt uitgevoerd op de DTS-V weegschaal. Daarnaast zijn er diverse rapportagemogelijkheden, welke inzage bieden in onder meer de: nauwkeurigheid, productiviteit en productkwaliteit.
 

Een besparing op product en arbeid

Op dit moment is het project op hard- en softwaregebied in de afrondende fase. “ We zijn erg tevreden over de arbeids- en productbesparing die we nu realiseren middels slim wegen en registeren. We hebben het percentage give-away op ons belangrijkste product teruggebracht met 1,5 procent. Qua arbeid hebben we een geschatte besparing van ongeveer 5 procent kunnen realiseren. Het totaal pakket is een half jaar operationeel, we verwachten de investering binnen 1 jaar terug te verdienen”, vertelt assistent manager verpak Michael van den Bos.


Een unieke module is de smiley functionaliteit. Op het display van de DTS-V wordt een groene smiley getoond als de verpaksnelheid, in kilogrammen per uur, op of boven het gemiddelde van alle medewerkers aan dezelfde productielijn ligt. De medewerkers van Looye ervaren de positieve feedback als extra stimulans om een groene smiley te behalen en vooral vast te houden. “We hebben een paar fanatiekelingen die er alles aan doen om de groene smiley de gehele dag vast te houden”, aldus Michael.

“ Momenteel werken we hard aan de laatste fine-tuning van de oplossing”, vertelt project manager bij LRE Wim van der Plas. ”We zijn erg trots op een klant als Looye Kwekers en zullen ons blijven inzetten om de nauwe samenwerking komende jaren voort te zetten. We blijven de slimme technologie continue optimaliseren en Looye, waar mogelijk, ondersteunen om verder besparing in de toekomst te kunnen realiseren.’’

LRE ondersteunt klanten wereldwijd met slim wegen en registeren

LRE zet zich al jaren in op slim wegen en registeren met een eigen, ontwikkelde weegoplossing, de DTS-V serie. De weegoplossing is voorzien van diverse slimme modules, waarbij het bedrijf klanten wereldwijd ondersteunt door slim te wegen en registreren. “ Door een besparing te realiseren en de efficiëntie van arbeid en product te optimaliseren kan het system zich al snel terugverdienen. Bij enkele van onze klanten is het system binnen het halfjaar al terugverdiend”, aldus de directeur van LRE Roel Borgman. 

Ontdek LRE Solutions

Bezoek de nieuwe website van LRE voor een overzicht van de slimme weeg- en softwareoplossingen, case studies en toekomstige beurzen en evenementen.

Website LRE Solutions bezoeken

Roel beantwoordt al je vragen over dit product!

Bel of mail voor meer informatie over dit product en de service die LRE kan bieden.

Telefoon: 0252-532436